Patrimoni SBG

Patrimoni SBG

Festa a Sant Jaume de Fonollet

Sant Jaume de FonolletEl dissabte 23 de juliol tindrà lloc la festa anual de Sant Jaume de Fonollet, al igual que en les edicions passades hi haurà missa cantada pel Cor del Grau a les 20:30 hores. Seguidament hi haurà concert a càrrec del Duet Beethoven i el Cor del Grau, algunes de les peces que s'interpretaran seran de Vivaldi, Mozart i Handel. Desprès del concert hi haurà sopar popular. Us hi esperem!

Fotografies de les Jornades Europees del Patrimoni a Sant Bartomeu del Grau

JEPC2010Les Jornades Europees del Patrimoni (JEP), que se celebren a nivell internacional amb el suport del Consell d’Europa des de 1991, pretenen fomentar el coneixement i respecte pel patrimoni cultural i artístic amb activitats als monuments, jaciments arqueològics, museus i col·leccions d’art de Catalunya. Les Jornades a Catalunya les organitza el Museu d'Història de Catalunya i compten amb la participació de moltes institucions del país que, enguany, oferien 480 activitats gratuïtes per descobrir i viure el patrimoni. Vegeu les fotografies de les Jornades a Sant Bartomeu del Grau, aquest any centrades en el Patrimoni arquitectònic - Masies singulars i el concert anual a Sant Genís Sadevesa.

JEPC2010: Patrimoni arquitectònic, masies singulars i música celta a Sant Genís Sadevesa

JEPC2010

Aquest cap de setmana es celebren les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya amb activitats culturals a més de 200 municipis del país. Pel que fa a Sant Bartomeu del Grau, el divendres, 24, l'acivitat del CEIP La Monjoia enguany estarà dedicada al Patrimoni Arquitèctonic - Masies singulars, que es centrarà amb una visita a les Ferreres. I dissabte, 25, tindrà lloc el concert del grup Ondara, ruta Celta, a Sant Genís Sadevesa. L'acte es clourà amb la botifarrada popular.

L'Església parroquial i Sant Jaume d'Alboquers són Béns Culturals d'Interès Local

Església parroquialEl Ple del Consell Comarcal d'Osona, en la sessió del dia l'1 de juliol de 2010, va declarar  l'Església parroquial i la rectoria de Sant Bartomeu del Grau, i l'Església i la rectoria de Sant Jaume d'Alboquers com a Béns Culturals d'Interès Local (BCIL), a proposta del Ple de l'Ajuntament de Sant Bartomeu del Grau.  Aquests béns s'incorporaran en el Catàleg del Patrimoni Cultural Català de la Generalitat de Catalunya, al igual que Sant Jaume de Fonollet, Sant Genís Sadevesa i les restes de l'Església Vella que, el 23 de desembre de 2004, també van ser declarats BCIL del nostre municipi.

Visita turística - cultural a l'Església Vella de Sant Bartomeu del Grau

Rutes guiades del Patrimoni d'OsonaMuntanya de Llibres i Arkeòlik ofereixen des del mes de gener un conjunt de visites turístico-culturals pel patrimoni arqueològic i històric de la comarca de d'Osona. Cada primer dissabte de mes  s'està fent una visita acompanyat d'un guia arqueòleg. El dissabte, 12 de juny, està prevista la visita a l'Església Vella de Sant Bartomeu del Grau. En conjunt s'han programat 6 visites que s'allargaran fins el mes de juny. El preu de cada visita és de 3€/persona. Per  a més informació: web de les rutes guiades i/o al telèfon 607 290 316.

El camí del cingle amb Segway

ARKEOLIK I MUNTANYA DE LLIBRES col·laboren de nou i en aquesta ocasió us proposen un conjunt d'activitats entorn el patrimoni natural i històric a través d'un mitjà de transport nou i divertit: el segway. El proper diumenge, 27 de juny, es farà la ruta pel camí que voreja el cingle de Sant Bartomeu del Grau. Us adjuntem tota la informació i també podeu consultar el Blog de les Rutes Culturals www.rutesguiades.blogspot.com o bé a www.muntanyadellibres.com

Visita turística - cultural a l'Església Vella de Sant Bartomeu del Grau

Rutes guiades del Patrimoni d'OsonaMuntanya de Llibres i Arkeòlik ofereixen des del mes de gener un conjunt de visites turístico-culturals pel patrimoni arqueològic i històric de la comarca de d'Osona. Cada primer dissabte de mes es podrà realitzar una visita acompanyat d'un guia arqueòleg. El dissabte, 12 de juny, està prevista la visita a l'Església Vella de Sant Bartomeu del Grau. En conjunt estan programades 6 visites que s'allargaran fins el mes de juny. El preu de cada visita és de 3€/persona. Per  a més informació: web de les rutes guiades i/o 607290316.

Contingut sindicat