Urbanisme i obres

Urbanisme i obres

Illetes del pas de vianants de La Serra

A partir dels suggeriments de l'Ajuntament en relació al potencial perill de les illetes del pas de vianants de La Serra, l'Oficina de Mobilitat i Seguretat Viària Local de la Diputació de Barcelona està estudiant-ne el replantejament i la millora de la senyalització.

Mesures de seguretat a la Carretera BV4601

La Diputació de Barcelona ha fet millores de la seguretat dels vianants en el nucli urbà i dels conductors de vehicles en dos punts concrets. A la cruïlla de la carretera de Les Ferreres amb la carretera de Perafita, ha fet rebaixar el nivell del camp de conreu per a que la visibilitat dels vehicles provinents de Perafita fos mes clara per als vehicles estacionats en l'stop de la carretera de Les Ferreres. Aquesta actuació havia estat molt soŀlicitada pels conductors. Per altra banda en el conjunt del projecte de construcció de les voreres que uneixen el veïnat de La Serra amb el nucli urbà, en aplicació de les normes de seguretat i circulació que la pròpia Diputació de Barcelona ha determinat per les seves carreteres, ha fet construir nous passos de vianants. En el pas de vianants de La Serra, donat que és el primer element urbà que es troben els vehicles que circulen en direcció al nucli urbà, i també degut a l'alta velocitat detectada, va  determinar que s'havien de construir unes illetes protectores per als vianants. El pas que queda lliure per a la circulació serà més ample que l'actual, però amb un efecte visual dissuasiu de velocitat. En els propers dies es procedirà a completar la senyalització vertical i refer la senyalització horitzontal. A partir d'aquest moment es podrà avaluar l'eficàcia d'aquestes illetes.

El camí de Pol estarà 4 dies tancat al trànsit

Us informem que durant aquesta setmana s'està treballant en la pavimentació d'un tram del camí de Pol, i està previst que entre el divendres dia 8 fins el dimarts dia 12 d'abril el camí resti tancat. S'ha habilitat com a via alternativa el camí de Vilanova per accedir al nucli urbà.

Surt publicat el POUM de Sant Bartomeu del Grau

Avui ha sortit publicat el Pla d'Ordenació Urbanístic de Sant Bartomeu del Grau al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. El POUM Va ser aprovat per la Comissió Territorial d'Urbanisme el 19 de juliol del 2010. El text refós, seguin les prescripcions de la mateixa comissió, es va aprovar el 23 de novembre.

Espai d'aparcament al carrer Vell

Espai d'aparvcament al carrer VellDesprés d'uns mesos de treball, ja hi ha un nou espai d'aparcament de vehicles al carrer Vell. En l'espai enderrocat de les antigues naus, al costat de la futura plaça, ja es disposa de 14 places d'aparcament que serviran per alleugerir l'aparcament al llarg del carrer Vell, millorant-ne la circulació i per tant la seguretat. Aquesta zona d'aparcament és molt adequada per estacionar els vehicles,que han d'estar llargues estones al carrer, per poder aconseguir més rotació en les places d'aparcament que hi ha prop dels establiments del Carrer Vell.

Enderroc dels pilars de la nova plaça

Enderroc dels primers 6 pilarsAquest dimarts s'han acabat d'enderrocar els primers 6 pilars de la nova plaça de Sant Bartomeu del Grau, per la qual cosa s'ha hagut de tallar el carrer Vell, a l'alçada de la plaça, i s'ha desviat el transit Vic-Perafita pel carrer de Llevant.
Podeu veure la seqüència de fotografies del web SBG des que va començar l'enderroc de les naus, ara fa un any, fins avui, així com les fotografies de l'enderroc d'avui cedides pel Xavier Sanfeliu.

Obres en la travessera urbana de La Serra

Travessera urbana de la SerraEl passat 10 de gener varen començar les obres de la segona fase de la travessera urbana que unirà amb seguretat el veïnat de La Serra amb el nucli urbà de Sant Bartomeu del Grau. Aquest projecte ha estat redactat per la Diputació de Barcelona i està cofinançat al 50% per la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Sant Bartomeu del Grau.

Les obres consisteixen en la construcció d'una vorera de 2,5 metres d'amplada per a la circulació de vianants i ciclistes, la nova instal.lació dels serveis de clavegueram i enllumenat públic, i la millora en les conduccions d'aigua potable.

Contingut sindicat